Vlastnoručná výroba ovocného bonga

Nebaví vás už fajčiť marihuanu tradičným spôsobom a radi by ste vyskúšali zábavnejšiu, no zároveň cenovo dostupnú alternatívu? Pokračujte v čítaní a dozviete sa, ako si vyrobiť vlastnoručné bongo z jednoduchých surovín, ako je ovocie!

Pri výrobe bonga z ovocia je dôležité poznať jednotlivé časti bonga a ich fungovanie. Na výrobu ovocného bonga môžete použiť takmer akékoľvek ovocie, ktoré vás napadne. Začnime krátkym prehľadom najdôležitejších častí bonga a následne si ukážeme, aké druhy ovocia môžete použiť.

Časti bonga

Komín – rovná časť, cez ktorú stúpa dym predtým, ako ho inhalujete
Základňa – priestor, do ktorého nalejete vodu na ochladenie dymu a zvýraznenie príchute
Turbo – diera na strane bonga, ktorá umožňuje ovládať a prispôsobiť prietok vzduchu
Kotol – miesto, kde sa ukladá marihuana
Downpipe – rúrka, ktorá vedie dym z kotla cez vodu do základne a následne komínom von

Keď už viete, ako fungujú jednotlivé časti bonga, môžete ich replikovať použitím ovocia. Na dosiahnutie výsledkov porovnateľných s klasickým bongom budete potrebovať dostatočne veľké ovocie, ktoré umožní naliať vodu. Medzi vhodné ovocie patrí ananás, melón, jablko, kokos či tekvica.

Potrebné pomôcky

Na výrobu ovocného bonga budete potrebovať:

  1. Kotol na bongo
  2. Downpipe (ak nemáte šluk)
  3. Rúrku na inhalovanie (3–5 cm)
  4. Rovný nôž (20 cm)
  5. Vŕtačku
  6. Vrták menší ako priemer downpipe
  7. Vrták (8–10 mm) na turbo a rúrku na inhalovanie
  8. Lyžičku
  9. Tanier
  10. Balenú vodu
  11. Misku alebo umývadlo na prácu

Aj keď tento zoznam obsahuje všetko potrebné na výrobu bonga, mnohé kroky zvládnete aj bez uvedených pomôcok, ak viete, čo robíte. Ak máte všetko pripravené, je čas vybrať si ovocie!

Ako vyrobiť ananásové bongo

Ananásové bongo je tropickou klasikou, ktorá kombinuje zábavu s dekoratívnym vzhľadom. Ak ste kreatívni, môžete si ho upraviť podľa vlastných predstáv. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Rovným rezom odstráňte vrch ananásu – bude slúžiť ako veko.
  2. Lyžičkou vydlabte vnútro ananásu. Ak je to potrebné, použite nôž.
  3. Do veka urobte dieru a spojte ju s rúrkou na inhalovanie.
  4. Urobte druhú dieru mierne nad stredom ananásu pre downpipe. Nakloňte ju mierne nadol, aby bola ponorená vo vode.
  5. Naplňte ananás vodou tak, aby bol downpipe ponorený 2–3 cm.
  6. Pridajte marihuanu alebo bylinkovú zmes do kotla a užívajte si svoj výtvor!

Ako vyrobiť melónové bongo

Melónové bongo je populárnou alternatívou vďaka dostupnosti a jednoduchosti výroby. Postupujte podľa týchto krokov:

  1. Rozrežte melón na polovicu, ale zastavte na polceste. Lyžičkou odstráňte jadierka.
  2. Odstráňte stonku, aby ste získali hladký povrch na prácu.
  3. Do jednej polovice urobte dieru pre downpipe a kotol.
  4. Urobte ďalšiu dieru na strane pre rúrku na inhalovanie.
  5. Vyprázdnite melón, naplňte ho vodou po downpipe (nech je ponorený) a otestujte prúdenie vzduchu.
  6. Voliteľne môžete pridať turbo, aby ste lepšie kontrolovali prietok vzduchu (samozrejm nie blízko hladiny vody).

Pri tomto bongu downpipe a inhalačná rúra pôjdu do hornej časti bonga (do veka). Ananásové bongo bolo výnimkou z toho dôvodu, že ananásové listy sú veľmi dekoratívne. Okrem toho je podstatne jednoduchšie prepichnúť melón ako ananás.

Ako spaviť jablkové bongo

Výroba bonga z jablka môže byť náročná, ale nasledovaním týchto jednoduchých krokov budete čoskoro fajčiť marihuanu z vlastného výživného ovocia.

  1. Odstráňte jablčnú stonku, posnažte sa ju odstrániť celú, pretože miesto po nej bude použité ako kotol.
  2. Spravte dieru v strede jablka skrutkovačom alebo paličkou, bude slúžiť ako náustok, druhá bude slúžiť na reguláciu prúdenia vzduchu.
  3. Spravte pár dierok do vrchu jablka špáratkom ďalej od diery, ktorú ste spravili. Umožní to lepšie prúdenie vzduchu z kotlíka do náustku bez toho, aby sušina prepadla jablkom.
  4. Otestujte pár potiahnutiami cez náustok (dieru, ktorú ste spravili), aby ste zistili či má dostatočný prietok vzduchu.
  5. Naplňte vrch jablka marihuanov.
  6. Pritom ako pálite marihuanu, priložte svoje pery na dieru, ktorú ste si zvolili ako náustok, a všetky ostatné diery zakryte voľnou rukou.

Ako spraviť kokosové bongo

Vďaka ich tvrdosti sú kokosové bonga jedni z najťažších na výrobu, ale zato sú najpevnejšie a vydržia najdlhšie zo všetkých ovocných bong. Pokiaľ ho správne zhotovíte, budete mať doživotné bongo. Na roztrieštenie kokosovej škrupiny je nutné použiť vŕtačku, bez nej sa vám nepodarí spraviť potrebné diery.

  1. Pomocou vŕtačky opatrne vyvŕtajte dve diery, jednu v strede a druhú niekde na strane. Tomuto bongu nejdeme robiť veko, keďže by kokos pravdepodobne praskol.
  2. Vylejte kokosovú vodu do pohára a pomocou lyžičky zceďte čo najviac kokosu, ako bude možné.
  3. Naplňte do polovice kokosovou vodou.
  4. Downpipe a kotol pôjdu do strednej diery a inhalačná rúra do bočnej.
  5. Naplňte kotol marihuanou a začnite fajčiť!

Odporúčame použiť kokosovú vodu, pretože dodáva zážitku nádherné nakopnutie, ale kľudne môžete použiť len obyčajnú balenú vodu. Ak omylom buchnete kokos o niečo, je veľká pravdepodobnosť, že môže prasknúť a to zistíte až pri jeho napustený vodou.

Ako spraviť tekvicové bongo

Tekvicové bongo môžete spraviť z rôznych druhov tekvíc, hlavne nech je tekvica veľká a jednoducho sa s ňou bude manipulovať pri výrobe obrovského bonga. Tekvicové bongo je fantastický nápad ak chcete ohúriť svojich priateľov na Halloween.

  1. Opatrne vyrežeme veko okolo stonky tekvice.
  2. Odložte veko a začnite dlabať vnútro tekvice lyžickou.
  3. Spravte 2 diery na strane tekvice. Jednu pre downpipe s kotlom a druhú pre náustok s inhalačnou rúrou. Určite môžete spraviť ešte tretiu dieru pre turbo.
  4. Vyplňte do polky vodou a zabezpečte aby bol downpipe ponorený.
  5. Naplňte kotol vašou obľúbenou marihuanou či bylinkami a relaxujte!

Posnažte sa spraviť presný rez, aby nevznikli široké medzery, ktoré by sťažovali inhalovanie dymu. Ak by sa to stalo, použite lepiacu pásku na vyriešenie tohto problému.

Záver

Výroba ovocného bonga je kreatívnym spôsobom, ako si spestriť zážitok z fajčenia. Či už použijete ananás, melón, jablko, kokos alebo tekvicu, tento proces vám poskytne jedinečnú kombináciu zábavy a funkčnosti. Uistite sa, že ste dodržali všetky kroky, a užite si výsledok svojej práce!