Recept: Konopný vesmírny koláč – náš weed space cake ťa vystrelí až na obežnú dráhu!
Konopný vesmírny koláč (weed space cake) pripravený podľa nášho receptu ťa skutočne vynesie z tvojej kuchyne rovno ku hviezdam! Nie, neboj sa. Nebudeš naozaj lietať niekde na obežnej dráhe ako Gagarin – mysleli sme to len obrazne. Chceli sme len povedať, že sa nám nedávno podarilo získať zatiaľ najlepší recept na delikátny domáci space cake. A čo by sme to boli za kamoši, keby sme sa s tebou o túto vzácnosť nepodelili? Starý labužník a vychýrený canna gurmán ako ty, si predsa zaslúži mať doma na tanieri ten najfajnovejší vesmírny koláč v celej galaxii. Ako si ho pripravíš doma a sám? Nemusíš byť žiadny Gordon Ramsay či víťaz MasterChef – stačí ti len pár minút pozorného čítania!
Všetko potrebné nájdeš v kuchyni – tu je zoznam ingrediencií!
Recept na prípravu vesmírneho koláča naozaj nie je zložitý. Nebudeš potrebovať dokonca ani kuchynskú váhu – mernou jednotkou bude klasický 3 dcl hrnček a tvoje presné oko. Pripravíš si 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky, 2 dcl kyslej smotany, 2 hrnčeky cukru, 3 menšie alebo 2 väčšie vajcia, 1 čajovú lyžičku škoricového prášku, 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 tabuľku čokolády (výber je podľa chuti), sprej na pečenie (najlepšie kokosový), čokoládový topping a napokon 1/2 hrnčeka konopného masla – ku tomuto sa ešte vyjadríme nižšie. Z kuchynského náradia si ešte prichystaj primerane veľký plech na pečenie, dve väčšie misky, varechu a mixér. Všetko dvakrát skontroluj – nesmieš na nič zabudnúť!
Rauš power vesmírneho koláča závisí od konopného masla! Prečo?
Práve konopné maslo je tou prísadou, ktorá tvojmu vesmírnemu koláču dodá aktívnu silu a potrebné grády. Bez neho ťa tvoj space cake dostane do nálady asi ako televízne noviny. Ako pripraviť konopné maslo si sa dočítal v minulom článku. Ak si na presný postup nespomínaš, recept hravo nájdeš na našom blogu – len pár klikov a máš ho tam. Magické účinky tvojho vesmírneho koláča záležia na množstve, kvalite a potencii konope použitého pri výrobe marihuanového masla. Čím viac si cannabutter načipoval, tým nadupanejší bude tvoj space cake! Z toho dôvodu je niekedy dosť ťažké odhadnúť , ako rýchlo, silno a dlho ťa bude tvoj vesmírny koláč “držať hore“. S dávkovaním koláča preto začni veľmi opatrne a pomaly – pahltnosť nie je namieste. Myslíme to vážne – buď obozretný, space cake nie je žiadna doboška!
Chop sa varechy a zbystri zmysly – začíname!
V prvej miske pomiešaj hladkú múku, soľ a sódu bikarbónu. Takto pripravenú ju odlož bokom, budeš ju potrebovať až o chvíľu. Do druhej misky daj konopné maslo, cukor, škoricový prášok, vajcia a kyslú smotanu. V tejto miske všetko dôkladne šľahaj dovtedy, kým sa jednotlivé prísady riadne nezmiešajú a zmes nezíska súrodú konzistenciu. V tejto fáze šľahania do misky pridaj rozpustenú tabuľku čokolády a 2 dcl vriacej vody – v miešaní ešte chvíľu pokračuj, kým sa všetko riadne nezmixuje. Do vyšľahanej zmesi nasyp celý obsah prvej misky s múčnou zmesou a pokračuj v šľahaní. Miešaj smelo – cesto musí získať náležite blatnú formu vhodnú na pečenie. Čo ďalej?
Teraz bude teplo, teplejšie, aj horúco – ide sa piecť!
Plech vystriekaj sprejom na pečenie a vlej doň vyšľahané cesto. Rovnomerne ho rozotri – musí sa rovnako dobre prepiecť na každom jednom kúsku. Plech s cestom vlož do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Po pol hodinke plech vyber a do koláča pichni dreveným špáradlom. Ak špáradlo vytiahneš čisté, vesmírny koláč je upečený a ty máš hotovo! Keď sa však na špáradlo nejaký ten kúsok cesta prilepí, vlož koláč ešte na 5 minút späť do rúry – to mu už určite bude stačiť. Vychladnutý vesmírny koláč už len polej čokoládovým toppingom a môžeš začať prijímať gratulácie. Tvoje kulinárske dobrodružstvo sa končí – zvládol si ho na výbornú!
Konopný vesmírny koláč máme v suchu – je čas na nespútanú gandža párty!
Delikátny a lahôdkový space cake uspokojí všetky tvoje zmysly – skvele chutí, úžasne vonia a dobre vyzerá. Vesmírny koláč je zárukou dobrej nálady a zábavy na každej bláznivej canna-friendly žúrke. Prekvap aj ty touto magickou cukrovinkou svojich uletených kamošov – ešte aj na druhý deň sa určite budú zalizovať až za ušami. Recept už poznáš a odvaha ti nechýba – je to len na tebe.
Článok pre teba pripravil Vojtech
Vášnivý fajčiar a externý copywriter, spracuje akúkoľvek tému pútavo a zrozumiteľne. Podelí sa s vami o skúsenosti, ktoré majú cenu zlata a informácie, ktoré inde nenájdete.