Ako pripraviť konopnú kávu? Máme pre teba hneď tri úžasné recepty!
Ako pripraviť konopnú kávu, ktorá z tvojho bežného rána vykúzli ten najneobyčajnejší štart do nového dňa? Snáď sa medzi nami nenájde nikto, kto by nemiloval chuť a vôňu čerstvo zaliatej kávy. Väčšina fanúšikov tejto kofeínovej lahôdky si ju dopraje aj niekoľkokrát denne – s cukrom či bez, so smotanou, alebo lahodnou šľahačkou. Čo však vyskúšať niečo nevšedné, nové a nezvyklé, čo by tvojej káve dodalo aj nadpozemskú silu a neskutočné grády? Dobre, nebudeme ťa už ďalej napínať – prichystali sme ti až tri skvelé recepty na prípravu tej najdelikátnejšej konopnej kávy. Canna coffee je jedinečnou príležitosťou, ako spojiť v jedno pôžitok z kofeínu a kvalitného konope. Táto kombinácia je zárukou prvotriedneho zážitku – takého, aký ti žiadna iná káva poskytnúť nedokáže. Ak si ready, ideme na to!
Recept prvý – v hlavnej úlohe je kief! Môžeme začať?
V prvom rade si pripravíš klasickú kávu – takú, ako vždy, môže to byť napríklad aj tvoje obľúbené espresso. Kávu si doladíš podľa chuti a na malú chvíľku ju postavíš bokom. Teraz prichádza na rad kief – nebudeš ho potrebovať veľa, celkom postačí nie viac ako 0,5 gramu. Čo je kief a kde ho vezmeš? Kief nájdeš v najspodnejšom diely svojej poschodovej drvičky (grindra), kde sa preosial počas predchádzajúcich príprav tvojho matroša. Tento kief (prach, peľ) sú najjemnejšie sypké kryštály – živicové trichómy (žľazovité chĺpky) obsahujúce najvyšší podiel THC. Kief jednoducho pridáš do kávy, poriadne zamiešaš lyžičkou a hotovo – konopná káva so silou Herkula je na svete.

Nie je kief ako kief! Čo to pre teba znamená?
Dbaj na to, aby kief vždy pochádzal z dekarboxylovaného konope – v opačnom prípade budeš piť len obyčajnú bylinkovú kávu a veľmi “vysoko“ sa asi nedostaneš. Že nevieš, čo je dekarboxylácia konope? Písali sme o tom už minule, tak iba v skratke – pre istotu. Marihuanové šišky položíš na plech na pečenie a vložíš ich na pol hodinky do rúry vyhriatej na 90 až 110 stupňov Celzia – to je všetko. V podstate sa jedná o to, že nepsychoaktívna THCA (kyselina tetrahydrokanabinolová) zmení na THC (tetrahydrokanabinol). A práve THC dáva tvojej káve krídla!
Recept druhý – do hry vstupuje konopné mlieko!
Ako pripraviť konopnú kávu – recept druhý. Hlavnou ingredienciou tohto receptu na špeciálnu weed coffee je konopné mlieko. Ako ho pripravíš? V dvojitom parnom hrnci zohrej 0,5 litra plnotučného mlieka, do ktorého vložíš 5 až 7 gramov dekarboxylovanej gandže zabalenej do sterilnej gázy. Necháš ju tam dobre vylúhovať približne dve hodiny – obsah hrnca stačí každú štvrťhodinku trochu premiešať. Po ukončení extrakcie mlieko precedíš cez gázu v lieviku do čistej uzatvárateľnej fľaše – v chladničke ti v pohode vydrží 2 až 3 dni. Z tohto mlieka si potom už len podľa vlastnej chuti stále pridáš do svojej kávy toľko, aby jej účinok bol “rozprávkový“. Káva obohatená o konopné mliečko ti rozhodne spríjemní deň v ktorejkoľvek jeho fáze!

V treťom recepte použiješ konopný cukor! Kde ho vezmeš?
Káva osladená konopným cukrom je skutočná delikatesa. Odkiaľ ho zoženieš? V potravinách ho určite nemajú – musíš si ho pripraviť sám. Na plech na pečenie vysypeš dva hrnčeky klasického kryštálového cukru – následne ho poleješ jednou šálkou konopnej tinktúry. Návod na prípravu konopnej tinktúry sme ti už priniesli v jednom z minulých článkov, poľahky si ho dohľadáš aj sám. Plech vložíš do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia – dvierka však musíš nechať vždy pootvorené, pretože sa bude odparovať alkohol. Necháš ho tam približne dve hodiny, každých 15 minút zmes cukru a tinktúry premiešaš – to je všetko. Počas prípravy zabezpeč dobré odvetrávanie kuchyne, ideálne je otvorené okno a zapnutý ventilátor. Takto pripravený konopný cukor uskladníš podobne ako ten bežný – v cukorničke. Konopnú kávu si môžeš dopriať sám alebo s priateľmi, ráno či poobede, vo sviatok aj bežný deň – proste vždy, keď je chuť a príležitosť.

Ako pripraviť konopnú kávu si sa naučil hneď troma spôsobmi! Ktorý si vyberieš?
Konopná káva je jedným zo zdravších – bezdymových foriem užívania tvojej obľúbenej bylinky. Keďže prechádza trávením, na jej účinok si musíš niekedy počkať aj vyše hodiny – výsledok však určite bude stáť za to. Sila konopnej kávy závisí od koncentrácie a potencie trávy, ktorú si použil – pri dávkovaní canna coffee buď preto aspoň zozačiatku mimoriadne obozretný. Použitím kiefu, konopného mlieka či marihuanového cukru obohatíš svoju kávu o celé spektrum kanabidoidov a terpénov – zdroj sily, zdravia a vitality! Tak čo, vhupneš do ďalšieho rána s konopnou kávou podľa nášho odporúčania?