Ako vyrobiť marihuanové maslo? Delikátnu pochúťku s magickým účinkom máte na dosah!
Ako vyrobiť marihuanové maslo? Keďže receptov na jeho prípravu je známych hneď viacero, vybrať ten najlepší nám dalo trochu zabrať. Hľadali sme taký, aby si aj začiatočník a menej zdatný „kuchár“ vedel prichystať svoju konopnú maškrtu v čo najvyššej kvalite. Každý recept sme preklepli, posúdili všetky za aj proti… a našli sme! Náš overený návod na výrobu masla s infúziou kanabisu vám prinášame práve TU!
Prečo maslo?
Skôr než začneme variť, musia byť kanabinoidy v šiškách konope aktívne. Znamená to, že marihuanu je nutné dekarboxylovať. Ako na to? Kvety marihuany sa pri teplote 110 až 120 stupňov Celzia vložia na 30 minút do klasickej rúry na pečenie. Bez zapnutého ventilátora, samozrejme. Vplyvom tepla sa kyselina kanabidiolová (CBDA) transformuje na kanabidiol (CBD), alebo neúčinná kyselina tetrahydrokanabinolová (THCA) na psychoaktívny tetrahydrokanabinol (THC). Všetky kanabinoidy, flavonoidy a terpény je potrebné z dekarboxylovanej marihuany následne extrahovať (vylúhovať) do rozpúšťadla, ktoré budeme neskôr konzumovať. Ak vieme, že kanabinoidy sú okrem alkoholu rozpustné aj v tukoch, tradičné maslo s obsahom mliečneho tuku 80 až 90% sa javí ako rozpúšťadlo par excellence. Čo by sa stalo, ak by sme konope dali variť do čistej vody bez pridaného tuku? Všetky vzácne kanabinoidy by zostali „uzamknuté“ v sušine a výsledkom nášho snaženia by bol len obyčajný bylinný výluh bez aktívneho účinku.
Čo všetko budeme potrebovať?
Na prípravu marihuanového masla budeme potrebovať nasledovné ingrediencie a pomôcky:
• 250 gramov masla
• 10 až 15 gramov dekarboxylovaných šišiek konope
• 1 liter čistej vody
• hrubšiu sklenenú misku
• hrniec
• sterilnú gázu
• husté sitko
Aký je postup?
- Konopné šišky vložte do drvičky a dôkladne ich pomeľte. Z rozdrvenej zmesi odstráňte
nečistoty, kúsky stoniek a semená. - Hrniec položte na sporák, nalejte doň vodu a nechajte ju zovrieť. Keď voda dosiahne
bod varu, vložte do nej maslo a počkajte, kým sa roztopí. - Do vriacej vody pridajte podrvenú marihuanu a všetko riadne zmiešajte.
- Konope nechajte na miernom ohni variť zhruba 3 hodiny. Obsah hrnca nezabudnite
z času na čas premiešať, aby sa vám nepripálil spodok. - Sterilnú gázu preložte 2- až 3-krát a vložte ju do sitka.
- Po skončení varenia odložte hrniec zo sporáka a celú zmes ešte zahorúca prelejte cez
sitko s gázou do sklenenej misky. Z marihuany v gáze potom vyžmýkajte zvyšky tekutiny
a vyhoďte ju do smetí. - Sklenenú misku s precedenou zmesou nechajte chvíľu vychladnúť, následne ju dajte
na 3-4 hodiny do chladničky. - Maslo v miske vplyvom chladu stvrdne a oddelí sa od vody. Stuhnutú hrudku masla
opatrne vyberte z misky a osušte v papierovej, alebo bavlnenej utierke. Maslo zbavené
kvapiek vody uložte do čistej misky alebo pohára. - Marihuanové maslo je možné skladovať v chladničke zhruba 4 týždne, v mrazničke aj 6
mesiacov.
Ako vyrobiť marihuanové maslo – finále
Marihuanové maslo môže byť základom rôznych pečených aj varených jedál, lahôdok či studenej kuchyne. Spôsobov jeho konzumácie je mnoho, pri každom z nich je však nutné dbať na zvýšenú opatrnosť. Silu konopného masla je niekedy ťažké odhadnúť, preto by úvodné dávky mali byť čo najnižšie. Ich zvyšovanie sa odporúča vykonávať postupne a pomaly, s prihliadnutím na predchádzajúcu skúsenosť. Pri používaní konopného masla buďte trpezliví! V porovnaní s fajčením sa totiž jeho účinky dostavujú neskôr, nezriedka si na ne počkáte aj vyše hodiny. Ich trvanie je dlhšie a môže sa natiahnuť na 6 až 8 hodín, niekedy dokonca aj viac. Želáme vám teda dobrú chuť a nezabudnite nás sledovať aj naďalej!