Ako vyrobiť konopný nanuk? Ľadová pochúťka podľa nášho receptu nemá konkurenciu!
Ako vyrobiť konopný nanuk? Manuál na prípravu mrazivej delikatesy prinášame pre všetkých vyznávačov bláznivých a netradičných foriem užívania zelenej rastlinky. Konopný nanuk (weed freezie) spoľahlivo osvieži, schladí a jeho studená sila ťa zaručene vystrelí naozaj “vysoko“. Neriešiš žiadny dym, decht, popol či povinné vetranie. Aktívne látky konope si užiješ v čistej – prírodnej podobe a na svoje si určite prídu aj tvoje chuťové poháriky. Ako sa dá táto kanabinoidmi nabitá maškrta vyrobiť doma v kuchyni? Napodiv – veľmi jednoducho!

Dušou chladivej lahôdky je konopný cukor! Kde ho vezmeš?
Základným stavebným kameňom receptu je konopný cukor – nanuku dodá grády a silu. Od jeho akosti a potencie závisí kvalita celého výsledného produktu. Príprava konopného cukru nie je vôbec zložitá – dokáže to aj začiatočník. Ako na to? Vezmi plech na pečenie a vysyp naň dva hrnčeky obyčajného kryštálového cukru. Na cukor vylej 1 hrnček konopnej tinktúry a zmes dôkladne premiešaj. Apropo – návod na výrobu konopnej tinktúry nájdeš v jednom z predchádzajúcich článkov, stačí ti spätne čeknúť náš blog.
Plech na pečenie vlož do rúry vyhriatej na 180 až 200 stupňov Celzia. Pozor – dvierka rúry po vložení plechu nikdy nezatváraj! Nechaj ich stále otvorené a kuchyňu poriadne vetraj! Prečo? Zo zmesi v rúre sa bude odparovať alkohol – jeho výpary musia byť riadne odvetrávané, aby nedošlo k ich vznieteniu. Buď veľmi opatrný a dodržuj všetky bezpečnostné pravidlá! Plech ponechaj v rúre 2 hodiny – zmes pravidelne premiešavaj každých 20 až 30 minút. Po uplynutí tejto doby bude tvoj konopný cukor hotový a pripravený na ďalšie použitie.
Čo ďalej? Postupuj presne podľa inštruktáže!
Do misky nalej hrnček neperlivej limonády – môže byť aj voda s ovocným sirupom. Do misky s vodou pridaj svoj konopný cukor a miešaj ho lyžicou dovtedy, kým sa celkom nerozpustí. Následne obsah misky prelej do pripravenej silikónovej formy na nanuky (je bežne dostupná v každom obchode s kuchynskými potrebami). Formu vlož približne na 1 hodinu do mrazničky – potom tuhosť zmesi skontroluj. Ak už má zmes dostatočne hustú kašovitú štruktúru, pozasúvaj do nej nanukové paličky (kúpiš ich tam, kde silikónovú formu). Formu s nanukovou zmesou zatým vlož späť do mrazničky ešte na 1 až 2 hodiny – musí poriadne stuhnúť. Potom si už môžeš svoje konopné nanuky pokojne vychutnať, alebo ich ponechať v mrazničke do najbližšej domácej gandža párty.
S dávkovaním pozor – opatrnosti nikdy nie je dosť!
Chceš si svoje vlastnoručne vyrobené weed freezies vychutnať bezpečne? Nech ťa ani len nenapadne zjesť ich niekoľko naraz! Musíš bezpodmienečne poznať ich silu – nie sú to obyčajné nanuky zo supermarketu. Účinky konopného nanuka sú závislé od koncentrácie a množstva THC v použitom marihuanovom cukre a tinktúre. Na začiatku je preto istejšie z jedného nanuka len ochutnať – trochu z neho odhryznúť a zvyšok vrátiť do mrazničky. Pred ďalšou konzumáciou je dobré počkať minimálne 1 hodinu – istota je guľomet. Spočiatku sú malé dávky s dostatočnými časovými rozostupmi, ale aj zvýšená obozretnosť viac než nevyhnutné!

Ako vyrobiť konopný nanuk si sa dočítal – využiješ teóriu v praxi?
Ako vyrobiť konopný nanuk sme ti naservírovali podľa najlepšieho receptu, aký máme. Máš odvahu prekvapiť touto lahôdkou na paličke svoju pojašenú partiu na bytovej canna žúrke? Ak áno, titul host mastra máš už teraz vo vrecku! Veď napokon – všetci dobre vieme, že na tých najlepších a najvydarenejších večierkoch býva niekedy poriadne horúco. Tak prečo neschladiť atmosféru práve fajnovým a studeným konopným nanukom? Myslíme si, že to vôbec nie je zlý nápad! Čo povieš?