Ako vyrobiť kvalitný hašiš? Znamenitú pochúťku si vieš doma pripraviť aj sám!
Ako vyrobiť kvalitný hašiš? Ak je iba táto otázka príčinou tvojich bezsenných nocí – liek na spokojný spánok máš teraz na dosah. Si oddaným členom fanklubu veselej rastlinky a chcel by si jej konzumáciu posunúť do vyššieho levelu? Len pokoj – sme tu len pre teba! Z dielne tých najskúsenejších ganja majstrov ti teraz prinášame recept, ktorý tvoj problém zaručene odstráni. Áno, tušíš správne. Bude to jedinečný návod na prípravu ďalšej prvotriednej delikatesy z konope – tentokrát poctivého a vysokoakostného home made hašišu. Postup zvládne aj začiatočník – v pohode to dáš ľavou zadnou. A výsledok? Ten určite stojí za to – na konci nám určite dáš za pravdu. Tak sa priprav – štartujeme!
Čo je vlastne hašiš a prečo ho húliči tak milujú?
Hašiš (hashish, hash) je droga, ktorá sa získava z kvetov samičích rastlín konope. Jedná sa o lisovaný živicový extrakt s veľmi vysokým obsahom flavonoidov, terpénov a kanabinoidov – najmä kanabidiolu (CBD) a psychoaktívneho tetrahydrokanabinolu (THC). Práve THC je zložkou, pre ktorú je hašiš medzi užívateľmi konope tak mimoriadne obľúbený. Hašiš má tmavozelenú, hnedú až čiernu farbu – je tuhej konzistencie, avšak vplyvom vyšších teplôt rýchlo mäkne. Kvalitný hašiš obsahuje veľké množstvo živice – je lepkavý, poddajný, tvárny ako plastelína a nemal by sa trúsiť. Hašiš je silnejším bratom marihuany – obsah THC sa v ňom pohybuje od 30 až do 80%. Preto bacha – hašiš je nadupaná tetrahydrokanabinolová pecka!
Máš poruke kvalitný matroš? Tak začnime!
Do mrazničky vložíš 10 gramov poriadne vysušených konopných šišiek – ideálne sú potentnejšie púčiky z indoorovo pestovanej marihuany. V mrazničke ich necháš 3 hodiny – pre ďalšie použitie musia byť riadne stuhnuté. Prečo? Dôvod je prostý – potrebuješ oddeliť trichómy od šišiek a v zamrznutom stave to ide najlepšie. Zmrznuté konopné šišky vlož do mixéra, pridaj 4 dcl čistej vody a 5 kociek ľadu. Mixér zapni a zmes miešaj až dovtedy, kým nebude úplne “na kašu“. Dôkladné rozmiešanie celého obsahu mixéra je dôležité – záleží od neho úspešnosť tvojho ďalšieho postupu!
Vypni mixér a oddýchni si – o sekundu pokračujeme!
Rozmixovanú konopnú zmes precedíš cez gázu do priehľadného, dostatočne veľkého a hlavne čistého(!) skleneného pohára. Pozor – v gáze ti ešte zostane zbytok neprefiltrovanej kašovitej hmoty. Túto zabalíš do gázy a rukami z nej vytlačíš do pohára všetku zostávajúcu tekutinu. Žmýkaj silno – v gáze nenechaj ani kvapku svojho vzácneho elixíru! Použitú gázu so scedenou trávou vyhoď – svoje poslanie už splnila. Čo urobíš ďalej?
Na rad prichádza sedimentácia! Kde? V chladničke!
Pohár s marihuanovým výťažkom vlož do chladničky. Už po pár minútach si môžeš všimnúť, že na dne pohára sa postupne začína vytvárať sediment (usadenina). Nie je to nič iné, ako drahocenné trichómy, ktoré postupne klesajú nadol vplyvom gravitácie. Pohár nechaj v chladničke približne hodinu – vrchnú časť tekutiny každých 15 minút veľmi jemne premiešaj. Pomôžeš tým fyzike a podporíš sedimentáciu trichómov. Následne pohár z chladničky vyber a veľmi opatrne z neho odlej vrchné 2/3 jeho obsahu. Je to tekutina bez trichómov – pre teba úplne bezcenná. Dôležité je to, čo zostalo na spodku pohára. Ide ti to výborne, len pokračuj!
Nasleduje druhá filtrácia – cieľ už máš na dohľad!
Do klasického lievika vlož väčší papierový kávový filter. Cez takto upravený lievik musíš teraz prefiltrovať zbytkový obsah pohára. Tekutinu nalej do lievika – pracuj však obozretne, aby sa voda s trichómami nepreliala cez okraje kávového filtra! Musíš byť trpezlivý, táto filtrácia trvá aj niekoľko hodín. Lievik postav do hrdla prázdnej fľaše a počkaj, kým sa trichómy vo filtri úplne nezbavia vody. Potom vezmi kávový filter do rúk a veľmi, ale naozaj veľmi citlivo z neho prstami vytlač posledné zvyšky tekutiny. Filter je teraz ešte vlhký – len ho roztvor a trichómy v ňom nechaj vyschnúť. Aby doschli úplne, z kávového filtra ich neskôr vysyp ešte na voskový papier – trichómy sa naň totiž vôbec nelepia. Papier polož na suché a dobre vetrané miesto. Po niekoľkých hodinách strávených na voskovom papieri je tvoj vlastnoručne vyrobený hašiš hotový – stačí ho už iba vyformovať do žiadanej podoby. Môže to byť gulička, kocka, tabuľka – čo len chceš!
Ako vyrobiť kvalitný hašiš si sa práve dozvedel – vieš aj, čo s ním?
Už som spomínal, že hašiš je silnejší ako marihuana – pri jeho dávkovaní musíš byť zvlášť opatrný. Existuje množstvo spôsobov jeho použitia – skutočne každý si môže prísť na svoje. Môžeš ho pridať do jointa, nabiť ním bongo, šlukovku či vodnú fajku – napečieš s ním aj skvelé hash brownies a neodmietne ho ani tvoj vaporizér. Tak čo, berieš?
Článok pre teba pripravil Vojto
Vášnivý fajčiar a externý copywriter, spracuje akúkoľvek tému pútavo a zrozumiteľne. Podelí sa s vami o skúsenosti, ktoré majú cenu zlata a informácie, ktoré inde nenájdete.